keskiviikko 25. huhtikuuta 2012

Valkoisen talon vieraina (kuvamuistoja lomaviikolta)

Kerrankin valkoisessa talossa
Valkoisen talon sisäkkö työssään
Paluumatkalla Ishashasta suuntaamme kohti Rwenzori-vuoria. Aikomus mennä vaeltamaan vuorille tyrehtyy vesisateeseen. Pilvien verhoamat mahtavat Rwenzori-vuoret toimivat rajana Kongon kanssa. Siellä on Ugandan korkein huippu, Mount Stanley, joka on myös Afrikan kolmanneksi korkein vuori. Korkeimmat huiput ovat jatkuvasti lumen peitossa. Samanlaisia lumipeitteisiä huippuja Afrikassa ovat Kilimanjaro ja Mount Kenya. Rwenzorin kansallispuisto kuuluu Unescon maailmanperintölistan kohteisiin.

Näin savustuu kala Kasesen kaupungissa

Valkoinen talo on hauskan niminen majapaikkamme Kasesessa. Olemme tyytyväisiä hinta-laatusuhteeseen. Mitä nyt vesi on vähissä suihkusta ja sähköt välillä poikki. Kasese toimii vuorikiipeilijöiden lähtökaupunkina. Sieltä järjestyy oppaat ja varustus. Läheisestä Kilemben kylästä, noin yhdeksän kilometrin päästä alkaa vuorille nousu. Sateisena päivänä me liftaamme Kilembeen. Matatu-busseja ei näy missään. Emme uskaltaudu vuoristoisella tiellä bodan kyytiin. Niinpä ainoa mahdollisuus on nostaa peukalo pystyyn ja menoksi. Rwenzori-vuorten maisemia ei ole suotta kehuttu.



Muistoja kaivosteollisuudesta Kilemben kylässä
Kilemben kaupunki oli pitkään yksi Ugandan kuparintuottajia. Kuparin maailmanmarkkinahinnan romahdettua 1980-luvulla kaivos suljettiin. Se vei toimeentulon ja työpaikat monilta kyläläisiltä. Asiantuntijat arvelevat, että Kilembessä riittää vielä valtavat määrät kuparia, jos sille on kysyntää tulevaisuudessa. Myöhemmin saamme kuulla uutisista, että kaivoksessa ollutta vesipumppua korjaamaan mennyt mies menehtyi, kun vesi tulvi kaivoskuiluihin.
Karvahatulla on käyttöä sadepäivänä




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti