lauantai 28. huhtikuuta 2012

Mpigin enkeli Angel

Tomas nauttii keinumisesta
Home of Hope and Dreamsin hollantilainen"äiti"Gini

Jolene on taitava tyttö hyppäämään narua
Haluamme Leenan kanssa käydä vielä kerran Mpigissä tervehtimässä tuttuja ja erityisesti Giniä ja orpokodin väkeä. Samalla reissulla teemme vierailun Mudumaan tapaamaan Leenan kummiperhettä. Matka Masakasta vie pari tuntia. Vastaanotto orpokodissa on riemastuttava. Lapset huutavat innoissaan ja mikä mukavinta. He muistavat meidät nimeltä, vaikka aikaa on kulunut jo kuukausi. Tein Mpigin jaksolla muutaman päivän harjoittelun tässä orpokodissa. Täältä on monta mukavaa muistoa. Kotia lapsille pyörittää hollantilainen Gini. Vanhimmilla lapsilla on lomaviikko, joten kaikki 13 lasta ovat kotona ja meno sen mukainen. Kolme onnekasta pääsee mukaamme Mudumaan. Arvaatte varmaan mikä harmi ja itku syntyy, kun kaikki eivät pääse mukaan reissuun.
Jasmin on päivän aurinko
Ethan tykkää kovasti Marimekosta ja helmien askartelusta
Haluamme Leenan kanssa käydä vielä kerran Mpigissä tervehtimässä tuttuja ja erityisesti Giniä ja orpokodin väkeä. Samalla reissulla teemme vierailun Mudumaan tapaamaan Leenan kummiperhettä. Matka Masakasta vie pari tuntia. Vastaanotto orpokodissa on riemastuttava. Lapset huutavat innoissaan ja mikä mukavinta. He muistavat meidät nimeltä, vaikka aikaa on kulunut jo kuukausi. Tein Mpigin jaksolla muutaman päivän harjoittelun tässä orpokodissa. Kotia lapsille pyörittää hollantilainen Gini. Vanhimmilla lapsilla on lomaviikko, joten kaikki 13 lasta ovat kotona ja meno sen mukainen. Kolme onnekasta pääsee mukaamme Mudumaan. Arvaatte varmaan mikä harmi ja itku syntyy, kun kaikki eivät pääse mukaan reissuun. Onneksi on lohtutikkareita.
Kristina pitää huolen ulkokeittiössä että evästä riittää talossa
Muduman reissulla tapaamme myös miehen, jonka toimitimme sairaalaan omasta pihastaan. Toiveikkaana mies kyselee, onko meillä mukana lääkkeitä hänelle. Reissun tarkoitus on tutustuttaa Gini ja Muduman perhe toisiinsa. Leenan ajatus on toimia kummina perheelle ja apu toimitetaan Ginin kautta. Perheen ykköshuoli on lasten koulunkäynti, vaatteet ja kengät. Monet lapset kulkevat maalla  paljasjaloin, kun kenkiin ei ole varaa. Koulunkäynti voi tyrehtyä koulupuvun tai koulutarvikkeiden puutteeseen. Valtion koulu on ilmainen, mutta kukaan ei haluaisi laittaa lapsiaan sinne.



Leenan kummiperhe Mudumasta
Näkemiin muzungut
Menomatkalla Mudumaan Gini saa puhelun. Poliisilaitokselta soitetaan ja tarjotaan hoitoon kahden päivän ikäistä vauvaa. Orpokodissa on paikat täynnä, mutta vauva päätetään silti ottaa. Tyttövauva on jätetty koulun vessaan ja on surkeassa kunnossa. Vauvan äiti on 16-vuotias tyttö, jonka tukena ei ole ketään. Tytön äiti ei suostu auttamaan ja lapsen isä on lähtenyt kuvioista. Ei ole ketään kenen puoleen kääntyä. Siksi tyttö päätyy onnettomaan ratkaisuun. Täällä on koulujen loma-aika, joten tyttö arvelee, ettei vauvaa löydettäisi. Kun käymme poliisilaitoksella Mpigissä, lastensuojelun nainen kertoo käyneensä tytön kodissa. Siellä ei ole mitään ruokaa ja tyttö on itsekin nälkäkuoleman partaalla. Surullinen tarina, mutta ei mitenkään harvinainen Ugandassa. Naisille ei ole tarjolla turvakotia ja jos oma  perhe kääntää selän, olet todella yksin asian kanssa. Vauva on viety Mpigin terveysasemalla äitiysosastolle. Niin palaamme siis meille kovin tutulle osastolle hakemaan vauvaa. Sillä on matoja ja kunto on heikko, mutta onneksi tyttö on muuten terve. Nyt on Ginin perhekodissa 14. lapsi. Mietimme tytölle nimeä, osastolla joku on ehtinyt ristiä hänet Noeliaksi. Siitä tulee ihan joulu mieleen. Harmillinen juttu on että Mpigissä kaupasta on loppunut äidin maidonkorvike. Tämän vuoksi Gini joutuu ajamaan vielä illalla Kampalaan hakemaan maitoa. Saan myöhemmin Giniltä viestin, että Leenan nimiehdotus Angel on mennyt läpi. Angel Kirabo tarkoittaa enkeliä ja lahjaa. Sopii tytölle hyvin. Olipa aikamoisen liikuttava päivä myös meille. Kerrankin asiat tapahtuivat nopeasti Afrikassa ja vauva sai uuden kodin. Kiitos lämminsydämiselle Ginille hyvästä työstä Ugandan lapsien auttamiseksi.


Ginin hollanninkielinen kotisivu:


www.homeofhopeanddreams.com

Käykää tutustumassa!
Pieni Angel-tyttö saa uuden kodin
Orpokodin naiset Gini ja Juliet hakivat uuden tulokkaan Angelin kotiin















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti